Hva er din kommunes fineste friluftsområde? Her er vakre Nesset på Hamarøy. Foto: Kjell Fredriksen.

Hva er din kommunes vakreste friluftsområde?

Publisert dato: 28.05.2015, Sist oppdatert: 28.05.2015

I anledning Friluftslivets år 2015 oppfordres alle norske kommuner til å kåre sitt vakreste friluftsområde. Sett kommunens naturperle på kartet, og i NAFs veibok!

I januar oppfordret klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft alle kommuner til å finne sitt fineste friluftsområde.

Til nå har 12 av landets 428 kommuner tatt oppfordringen, men Norsk Friluftlsiv vil ha enda flere med.

Friskere og stoltere folk!

- Å kåre kommunens fineste friluftsområde kan bidra til å øke oppmerksomheten om friluftsliv i kommunen. For kommunene betyr dette både friskere og stoltere sambygdinger, sier Johanna Solberg, som er prosjektleder i Friluftslivets år.

Blir med i veiboken

Alle de valgte naturområdene vil også bli inkludert i NAFs digitale veibok. Dersom mange nok kommuner stemmer frem sitt favorittområde, vil naturperlene også få plass i veibokens trykte utgave.

– Jo flere kommuner som stemmer frem sitt vakreste naturområde, jo større er sjansen for at dette blir endel av veiboken 2017, sier Per Roger Lauritzen, veibok-redaktør i NAF.

Boken, som regnes for å være Norge mest komplette reiseguide,  kommer ut hvert tredje år og er landets største publikasjon. – Den trykkes i 600 000 eksemplarer og sendes ut til alle NAF-medlemmer.  Dette er en bok som ligger i de fleste norske biler. Den brukes til å planlegge turer, gjerne de litt impulsive, sier Lauritzen.

Skap begeistring!

Norsk Friluftsliv tipser om flere måter å skape begeistring om en slik kåring av kommunens vakreste friluftsområde. I Rissa har de for eksempel brukt sosiale medier flittig. Etter massiv mobilisering og engasjement på Facebook, ble det den lille halvøya Bakstein som kan smykke seg med tittelen Rissas vakreste friluftsområde.

Norsk Friluftsliv oppfordrer folk som har et favorittområde i sin kommune, om å sjekke kommunens nettsider og eventuelt oppfordre til en større kåring.

Kommunens vakreste friluftsområde sendes til post@friluftslivetsar.no

Kommuner som har kåret sitt fineste friluftsområde:

Askøy, Herdla
Birkenes, Tovdalselva
Gran, Fjorda
Grimstad, Dømmesmoen
Harstad, Folkeparken
Midsund, Sivertdammen
Oppdal, Oppdalsfjellene
Oppegård, Svartskog
Rissa, Bakstein i Fevåg
Skaun, Grønneset