Elever ved restaurant- og matfag på Ytre Namdal vgs. Foto: Anne-Lene Gregersen.

Matkunnskap til førsteårselever

Publisert dato: 31.08.2015, Sist oppdatert: 31.08.2015

En grundig innføring i sunt kosthold møtte førsteårselevene ved Ytre Namdal videregående skole i år. Bak prosjektet står folkehelsekoordinatorene i Nærøy og Vikna.

Første og andre skoledag fikk førsteårselevene på Ytre Namdal videregående skole en skikkelig innføring i godt og sunt kosthold. Bak prosjektet står folkehelsekoordinator i medlemskommunen vår Nærøy, Anne-Lene Gregersen, og folkehelsekoordinatoren i Vikna, Trond Stian Jenssen.

Prosjektet er en del av kommunenes folkehelsearbeid. – Nærøy kommune er veldig opptatt av å rette fokus på barn og unge, og ved å jobbe opp mot skolene når vi mange, sier Gregersen.

Teori og praksis

Etter en teoretisk innføring i viktigheten av sunn mat, fikk VG1-elevene bruke kunnskapen til å løse caser. Deretter tilberedte elever fra restaurant- og matfag sunne matretter, og elevene fikk krysse av på hvilke av rettene de kan tenke seg å få servert i skolens kantine.

Oppskriftshefte for hybelboere

Det ble også utarbeidet et oppskriftshefte med rettene, slik at elevene skal ha mulighet til å lage dem selv. - Dette er spesielt viktig for hybelboerne, sier Gregersen.

Vi vil gi elevene en god start på videregående skole og voksenlivet.

Sunn kantine!

I etterkant av dagene blir det sendt ut en spørreundersøkelse til skolens elever som gir dem mulighet til å påvirke tilbudet i skolekantina. Et av spørsmålene i unersøkelsen er hva kantina kan tilby for at eleven skal kjøpe frokost der, dersom eleven ikke spiser frokost hjemme.

- Vi er veldig fornøyd med dagene, og håper dette kan bli en fast rutine når skolen mottar nye førsteårselever, sier de to folkehelsekoordinatorene.

----

Nærøy ble medlem av Sunne kommuner våren 2015. Nysgjerrig på medlemskap? Se fordelene ved nettverkssamarbeidet!

Tags: nærøy, kosthold, videregående opplæring, helsefremmende oppvekst, medlemmer, levevaner, levevaner friskliv og mestring