Daglig leder Årstein Skjæveland og ny organisasjons- og informasjonsrådgiver, Ingrid Ovedie Volden.

Portrett av vår nye medarbeider!

Publisert dato: 08.04.2014, Sist oppdatert: 25.04.2014

Sunne kommuner har fått en ny rådgiver i sekretariatet. Hvem er hun og hva tenker hun om sin nye jobbtilværelse?

Tirsdag 1. april hadde Ingrid Ovedie Volden sin første arbeidsdag i Sunne kommuner. Kvelden samme dag fikk hun en telefon fra en magesyk daglig leder med spørsmål om hun kunne tenke seg å representere nettverket på WHOs årlige møte for Healthy Cities-koordinatorer i Europa. Dagen etter satt hun på flyet til København.

Hvem er egentlig den nyansatte og hva er hennes inntrykk av Sunne kommuner så langt? Daglig leder Årstein Skjæveland har stilt henne noen spørsmål etter den første arbeidsuka i ny jobb, hvor hun blant annet skal følge opp prosjekter og ha ansvar for sekretariatets informasjons- og formidlingsarbeid.

Hva er ditt inntrykk av Sunne kommuner så langt?

Udelt positivt! Jeg ble jo kasta rett inn i den internasjonale forankringen til nettverket, og det var en ekstremt gunstig arena for å få innblikk i det lokale folkehelsearbeidet i ulike land. Jeg gleder meg veldig til fortsettelsen!

Du er utdannet statsviter og har jobbet flere år på Stortinget. Hva gjorde at du fattet interesse for denne jobben?

Først og fremst muligheten til å kombinere fag med tekst- og formidlingsarbeid.

På hvilken måte vil erfaringene dine fra Stortinget være nyttige for oss?

Jeg er blitt god på administrasjon! Dessuten har jeg gjennom arbeid for helse- og omsorgskomiteen fått innblikk i kommunenes helsepolitiske arbeid og økte ansvar på folkehelsefeltet, ikke minst gjennom komiteens behandling av ny folkehelselov. Dette er et spennende felt som bare vil øke i aktualitet i årene som kommer.

Du er også flink til å skrive. Hva skriver du?

Offentlig skriver jeg først og fremst om musikk. Jeg er musikkanmelder i Morgenbladet.

Du har jo formidable 3500 følgere på Twitter. Er din kompetanse på sosiale medier noe Sunne kommuner kan dra nytte av?

Absolutt! Jeg vil veldig gjerne bidra til å skape økt engasjement for Sunne kommuner både i og utenfor nettverket.

Ser du åpenbare forbedringspotensialer i Sunne kommuner?

Jeg er skikkelig imponert over politikeropplæringen, og tenker at denne kan flagges enda høyere både her hjemme og internasjonalt. Ellers er jeg opptatt av tydelig språkføring både på nettsider og i øvrige kommunikasjonskanaler. Folkehelse er et potensielt ullent begrep, da er det viktig med presise formuleringer.

Hva gjør du når du ikke er på jobb?

Da skriver jeg, hører på musikk, trener, leser eller danser argentinsk tango! I helger og ferier står jeg gjerne på snowboard eller surfer, alt etter årstid.

Hvorfor tror du at Sunne kommuner valgte akkurat deg?

Fordi vi er en perfekt match?

Ingrid var en av 69 søkere til stillingen som organisasjons- og informasjonskonsulent/-rådgiver.

Her kan du lese mer om bakgrunnen for og prosessen med å ansette en ny medarbeider i sekretariatet.

Tags: sk-sekretariatet