På Smaksverkstedet er det lov å leke med maten!

- Nå kan vi spre matglede til flere barn og unge!

Publisert dato: 23.11.2017, Sist oppdatert: 23.11.2017

Gjensidigestiftelsen har gitt millionbevilgning til Folkelig for å etablere Smaksverkstedet i flere lokalsamfunn, blant annet i nettverket vårt.

Tidligere i år inngikk Sunne kommuner et samarbeid med Folkelig, med mål om å skape liv i flere norske nabolag.

Nå bærer samarbeidet frukter: Gjensidigestiftelsen har gitt 2,8 millioner for at flere barn og unge skal få tilbud om Smaksverkstedet, blant annet i nettverket vårt.

Gavepakke til våre medlemmer

- Dette er en gavepakke til våre medlemmer, og et godt eksempel på verdien av å være med i Sunne kommuner, sier daglig leder Ingvild Little.

Gjennom samarbeidet får flere av våre medlemmer prøve ut Smaksverkstedet gratis i 2 semestre.

I tillegg får Sunne kommuners medlemmer en generell rabatt ved videreføring (eller etablering) av tiltaket, som lærer barn og unge om sunn mat på en morsom måte.

Lov å leke med maten!

Smaksverkstedet er et etterskoletidsprogram som skaper matglede for barn og unge.

I tillegg til å lære barn å lage næringsrik og bærekraftig mat, er Smaksverkstedet er en viktig møteplass og inkluderingsarena.

Hittil har tilbudet eksistert i Bergen og omegn. Med denne tildelingen kan Smaksverkstedet etableres også på Østlandet.

- Nå kan vi skape matglede for enda flere barn!

Kathrine Marthinsen i Folkelig

Les også: Samarbeid for bedre folkehelse

Del av nasjonalt kostholdsløft

Bevilgningen er en del av en storstilt satsing fra Gjensidigestiftelsen.

I mai bevilget stiftelsen hele 40 millioner kroner til et nasjonalt kostholdsløft. Satsingen er den største enkeltbevilgningen til et bedre kosthold i befolkningen noensinne.

- Vi er opptatt av å gjøre Norge tryggere, sunnere og mer aktivt. Kosthold er viktig for å ha god livskvalitet, sunn helse og en mulighet for å leve et godt liv, sier Ingrid Tollånes, leder for samfunn og gave i Gjensidigestiftelsen.

- Vi ble imponert over Folkelig og deres smaksverksted. De når mange barn på en flott måte og bidrar til å skape engasjement og glede for mat.

Ingrid Tollånes, Gjensidigestiftelsen

Sunne og innovative kommuner

For Sunne kommuner er det viktig å gå foran og teste ut nye og gode tiltak.

- Våre medlemmer har mål om å bli de beste i landet på folkehelse, sier Ingvild Little. – Vår oppgave er å hjelpe dem å nå dette målet ved blant annet å tilby konkrete verktøy for å skape gode, inkluderende og helsefremmende lokalsamfunn.

Nettverkets fokus på kunnskapsutvikling og innovasjon blir da også vektlagt av både Gjensidigestiftelsen og Folkelig.

- Sunne kommuners medlemmer er fremoverlente og innovative. Det er en stor glede for oss å kunne tilby kommunene å teste ut Smaksverkstedet uten økonomisk risiko.

Kathrine Marthinsen, Folkelig

Vi gleder oss til å spre matglede i flere lokalsamfunn!

Tags: folkelig, samabeid, prosjekter, sunne kommuner, folkehelse, medlemmer